Nordsjælland mangler bredbånd

Halsnæs Kommune og store dele af Nordsjælland mangler ordentlig bredbåndsforbindelse. Det konkluderer en undersøgelse, Halsnæs Kommune har fået lavet, som i aften blev præsenteret for Udvalget for Vækst og Erhverv.

En undersøgelse af den digitale infrastruktur i Halsnæs Kommune blev her til aften præsenteret for Udvalget for Vækst og Erhverv.

Undersøgelsen viser, at mens mobildækningen i Halsnæs Kommune er tilfredsstillende sammenlignet med andre kommuner, så er der manglende bredbåndsdækning.

- Kun 8 procent af befolkningen i Halsnæs Kommune har den bredbåndsdækning, som regeringen satser på, vi alle sammen skal have i 2020, så der er lang vej, siger Helge Friis, der er formand for Udvalget for Vækst og Erhverv i Halsnæs Kommune, til TV 2 Lorry.

Kommunen frygter, at det har konsekvenser i forhold til kommunens vækst og udvikling.

- Det betyder, at vi har svært ved at tiltrække de borger, vi gerne vil have, og de virksomheder vi gerne vil have, siger Helge Friis.

Ifølge undersøgelsen har TDC reelt monopol på bredbånd i Nordsjælland, og derfor vil Halsnæs Kommune presse televirksomheden til at investere mere i bredbånd i Nordsjælland, siger Helge Friis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik