Naboer klager over planer om ungdomsboliger

Kommunen i Gentofte er kommet i modvind efter det er kommet frem, at man har planer om at bygge et 85 meter højt højhus midt det renoverede Gentofte Sportspark.

Højhuset skal indeholde ungdomsboliger, da de nuværende boliger skal tildeles de 294 flygtninge, som kommunen skal modtage i 2016.

Men indsigelserne er mange og massive mod kommunens plan.

Højhuset kommer til at stå midt i den nye Gentofte Sportspark, som er et mekka for sportsfolk. Det skal huse omkring 250 unge mennesker fordelt på 26 etager.

- Det kommer til at skæmme hele området. Vi er meget utilfredse med at det er blevet sneget ind i forbindelse med anlægget ovre ved sportsparken. Og den tredje ting er at det går ud over vores parkering, siger Steen Thornøe, nabo til byggeriet.

Og træner i Gentofte Ishockey Klub, Søren Bagge, frygter at området bliver utrygt for de mange sportsudøvere i Gentofte park:

- Jeg tror, det kommer til at skræmme vores kunder væk. Forældre sætter deres børn af her til ishockey. Og hvis det bliver et socialt belastet kvarter, så har man ikke lyst til at sætte sit barn af her.

Borgmester Hans Toft, Konservative, maner rygterne om det høje hus i jorden:

- Det bliver nok halvdelen af det som man nu frygter.

Og han vil heller ikke være med til at området bliver en ghetto:

- Fordi de unge flytter fra en bolig til en anden, så syntes jeg ikke de unge fortjener at blive kaldt en del af en ghetto.

De 250 nye boliger skal stå klar om et par år.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik