Flygtninge giver mangel på pædagoger

7.000 nye flygtninge i år giver en mangel på 1200 pædagoger og 80 daginstitutioner, viser notat fra Kommunernes Landsforening.

Hvis den nuværende normering skal holde, vil kommunerne i 2016 og frem få brug for 1200 pædagoger, 300 modtagerklasser og 80 daginstitutioner, når kommunerne i år skal tage imod 17.000 nye flygtninge.

Det viser et internt notat fra KL's økonomiske sekretariat, skriver Politiken, som er i besiddelse af notatet.

Det er første gang, at Kommunernes Landsforening (KL) har regnet på, hvilke konsekvenser den voksende flygtningestrøm i 2016 kan få for landets 98 kommuner.

KL-formand Martin Damm kalder situationen et "akut problem".

- Det er min holdning, at regeringen bliver nødt til at udvise mere ansvar over for den opgave, kommunerne står over for, siger han til Politiken mandag. KL-formanden gør opmærksom på at der bliver en stor regning de næste år.

Modtager alle flygtninge ja til en helbredsvurdering - som de har ret til at få tilbudt - vil det desuden kræve 20 fuldtidsansatte læger ekstra, som det formuleres i notatet.

Beregningerne er behæftet med usikkerhed, men er ifølge kilder i KL det bedst mulige skøn på nuværende tidspunkt, skriver Politiken.

Af notatet fremgår det ligeledes, at de 17.000 flygtninge i 2016 kan føre til i alt 37.400 flygtninge efter familiesammenføring.

Sidste år fik KL 350 millioner kroner ekstra til flygtningeområdet. Men det er slet ikke nok, mener Martin Damm.

De kommende uger vil regeringen drøfte problemet med KL, lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen , Venstre.

Han skriver i en mail til Politiken, at regeringen "er fuldt bevidst om, at kommunerne - og hele vores samfund - står over for en stor udfordring".

Finansministeren erklærer sig også parat til at diskutere situationen ud fra KL's forslag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik