Farligt: Oversvømmet vej er fortsat åben

Vibyvejen er oversvømmet. Politiet indfører hastighedsbegrænsning og er i dialog med Lejre Kommune om mulig lukning af vejen.

Opdateret klokken 13.55...

De store mængder regn i juledagene sætter stadig sine tydelige spor på Vibyvejen. Vejen er oversvømmet, og politiet indfører nu hastighedsbegrænsning på en strækning ved kommunegrænsen mellem Lejre og Roskilde.

- Vi har talt med Lejre Kommune, og de vil gerne lave hastighedsbegrænsninger, og det har vi sagt ja til, for der er meget vand på vejen, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt og Vestsjællands Politi tirsdag formiddag til TV 2 Lorry.

Han bekræfter, at Midt og Vestsjællands Politi sammen med Lejre Kommune overvejer at lukke Vibyvejen for færdsel omkring kommunegrænsen, hvor vandmasserne er værst.

- Hvis det bliver skønnet, at det er nødvendigt, så gør vi selvfølgelig det, siger Carsten Andersen til TV 2 Lorry.

Mandag var meldingen fra politiet lidt mere kortfattet. Bilisterne måtte væbne sig med tålmodighed og køre efter forholdene, lød det.

Tirsdag formiddag skal en bil efter sigende være strandet bil i vandmasserne, hvilket gør kørslen noget mere besværlig på strækningen. Det skriver SN.dk.

De store vandmængder på Vibyvejen har også fået flere til at kontakte TV 2 Lorry.

- Vejen er dækket af 20-30 centimeter vand over en strækning på 40-50 meter. Det store problem er, at advarselsskiltene står omkring fem meter før, vandet starter, så det er umuligt at nå at bremse ned, siger Linda Dam fra Viby tirsdag til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hvis man ikke er kendt i området, så kører man altså galt. Jeg er bange for, at nogen kommer til skade.

Strækningen ved kommunegrænsen mellem Roskilde og Lejre kommuner har tidligere været oversvømmet flere gange.

- Sidste år var det nøjagtig samme problem. Der var flere, der fik ødelagt deres biler. Roskilde og Lejre kommuner mener, at de har gjort en masse ved problemet siden i sommer, men det hjælper jo tydeligvis ikke noget, siger Linda Dam til TV 2 Lorry.

Hun - og de øvrige bilister, der skal bruge den vandramte strækning - skal dog ikke forvente en udstrakt hånd fra Roskilde Kommune. Ifølge Lars Elmsted, der er kommunikationskonsulent i By, Kultur og Miljø, vil der ikke blive lavet flere forbedringer på strækningen. Det oplyser han til TV 2 Lorry tirsdag eftermiddag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik