Kommunalt ansat involveret i massiv hashhandel

En gadeplansmedarbejder i Københavns Kommune er anholdt i stor sag om hashhandel. Medlem af socialudvalget kræver en redegørelse fra borgmesteren.

Københavns Politi har anholdt og sigtet fire mænd for at have opbevaret mindst 190 kilo hash i en lejlighed på Nørrebro i København. Anholdelsen skete den 10. december, efter at politiet havde overvåget mændene i flere måneder.

En af de fire mænd er en 45-årig gadeplansmedarbejder, som i årevis har arbejdet med sårbare og kriminalitetstruede børn og unge i Københavns Kommune. Det melder Radio24syv.

- Jeg er dybt rystet, om det skulle være tilfældet! Jeg har nu skrevet til socialborgmester Jesper Christensen og socialforvaltningens direktør, Anette Laigaard, og bedt om en redegørelse. Det lyder jo helt forrykt, siger Venstre-medlem af socialudvalget i Københavns Kommune, Karina Rohrberg Jessen, til Radio24syv.

Den pågældende gadeplansmedarbejder har en fortid som kriminel, og det burde have tændt en advarselslampe hos kommunen, mener formand for SSP Samrådet, Jørgen Pedersen.

- Jeg mener aldrig nogensinde, at det kan være en kvalifikation, at man har været tidligere kriminel, eller at man er en del af et ulovligt miljø. For mig at se vil det altid diskvalificere en til at tage sådan et job, hvis man skal være rollemodel for unge, siger Jørgen Pedersen til Radio24syv.

Hver fjerde kommune har inden for de seneste fem år fyret en gadeplansmedarbejder, fordi vedkommende har begået noget kriminelt, mens vedkommende har været ansat, viser undersøgelsen 'Gadeplansmedarbejdere i gråzonen' fra analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight. Undersøgelsen udkom sidste år. 79 kommuner deltog.

Radio24syv har forsøgt at få en kommentar fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune, men Socialforvaltningen har ikke ønsket at kommentere sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik