Træpalle fik tyve boliger i Greve evakueret

En træpalle og en indkøbsvogn. Det var blandt andet, hvad Greve Kommune kunne finde i vandløbstunnellen under Greve Centervej efter weekendens kraftige regnvejr og oversvømmelser.

Tingene lå i Olsbækken og havde sat sig fast i et betonrør, så vandløbet blev blokeret. Olsbækken gik derfor over sine bredder og oversvømmede Fyrrehegnet, hvor 20 boliger måtte evakueres søndag formiddag. Det skriver Sydkysten.dk.

Greves borgmester, Pernille Beckmann, Venstre, var dog lidt splittet, da hun hørte grunden til oversvømmelsen

- På den ene side tænkte jeg, at det var rigtig godt, at det ikke var andet. Det betyder, at de massive investeringer, vi gør på klimadelen, virker. På den anden side er der stadigvæk beboere, som er berørt af det her. Det, synes jeg, er ærgerligt. Det er jo hærværk i bund og grund, siger hun.

Greve Kommune er i risikozonen, når det gælder regn, skybrud og havvandsstigninger. For kommunen ligger i gammelt, lavtliggende moseområde - og det har ved flere tidligere skabt problemer. Hændelser som den her i 2007 har fået kommunen til at ofre 100 millioner kroner på klimasikring frem til 2020.

Borgmesteren er sikker på, at det spærrede vandløb er en væsentlig årsag til de oversvømmelser, som beboerne i Fyrrehegnet oplevede. Og hun regner med, at det kan være en del af forklaringen på oversvømmelserne i Greve Landsby.

- Det vand, der kommer oppe fra landsbyen, kan jo ikke komme videre, når der er stoppet midtvejs, forklarer hun til Sydkysten.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik