Eksperter: Skrabet budget gør nye sygehuse mindre "super"

De kommende supersygehuse, blandt andre dem i Hillerød og i Køge, bliver "i bedste fald" lige så gode som de nuværende, lyder kritikken.

Der er afsat for få penge til byggerierne af de nye såkaldte supersygehuse, og derfor skal danskerne ikke forvente, at de bliver markant bedre end de gamle.

Sådan lyder det fra eksperter, som i årtier har været tæt på flere af de skandinaviske sygehusprojekter, skriver Jyllands-Posten.

Nordmanden Kurt Haug har siden begyndelsen af 1990'erne arbejdet med sygehusprojekter i både Danmark og Norge, og han er forbløffet over, at de danske politikere ikke har afsat mere end 41 milliarder kroner til de i alt 16 byggerier.

- I bedste fald får danskerne nogle sygehuse, som er lige så gode som dem, der var der i forvejen. I værste fald får danskerne nogle sygehuse, som er dårligere, siger han til Jyllands-Posten.

Steffen Gøth er såkaldt senior vice president i Cowi, som har rådgivet på en række af de seneste sygehusbyggerier i både Danmark og Norge.

De norske er af en bedre kvalitet og i højere grad skabt til at møde fremtiden, mener han, der kalder byggebudgettet for "skrabet" og "en spændetrøje" over for avisen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviser derimod kritikken.

- Vi har sat mere end 40 milliarder kroner af til nye sygehuse, og for de penge bør regionerne kunne bygge sygehuse, der har den høje kvalitet, vi forventer, siger Sophie Løhde til Jyllands-Posten.

De kommende supersygehuse skal have en fælles akutmodtagelse og som udgangspunkt dække et område med mindst 200.000 indbyggere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik