Radikale til spillesteder: Registrer kønnet på musikere

Hvis det står til Radikale i København, så skal spillesteder fremover registrere, om det er mænd eller kvinder, der står på scenen.

Der er overvægt af mandlige musikere på de Københavnske scener. Nu vil de Radikale i København registrere, hvor langt ligestillingen er kommet i musikbranchen, skriver P4 København.

Manden bag forslaget, Andreas Pourkamali, mener, det vil give bedre musik, hvis hans kønsfæller træder lidt tilbage og lader flere kvinder komme til.

- Kvinder kan noget andet end mænd. De bringer noget andet til bordet, det skaber mangfoldighed og en større mængde af kvalitet, som vil løfte musikken på scenen, siger den radikale politiker til P4 København.

Venstres Jens Kristian Lütken mener, at forslaget er overflødigt. Musik bør handle om kunstnerisk kvalitet - ikke køn.

- Spillestederne er bedst til selv at afgøre, hvem der skal optræde, i stedet for at vi presser politiske prioriteter ned over spillestederne, der ved meget mere om musiklivet ud fra en kunstnerisk afgørelse, siger han til P4 København.

På Jazzhouse i København har man i mere end et år netop holdt øje med de optrædendes køn.

- Man kan se det på musikskolerne. Frem til 12-13 år er der nogenlunde ligelig kønsfordeling, men derfra begynder pigerne at falde fra. Det er det, jeg gerne vil være med til at sætte fokus på, siger Bjarke Svendsen, der til dagligt leder Jazzhouse, til P4 København.

Han understreger dog, at det forsat er en kunstnerisk vurdering, når Jazzhouse hyrer musikere til optrædender.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik