Stærkt bevogtet møde skaber utryghed

Den omdiskuterede forening Trykkefrihedsselskabet afholdt her til aften et arrangement i Dansk Forfatterforenings lokaler på Christianshavn. Det skete under stor politibeskyttelse, naboerne var bekymrede.

Mødet blev afholdt under massive sikkerhedsforanstaltninger, politiet patruljerede i stærkt bevæbnede i området. Naboerne kan ikke forstå, at sådan et arrangement bliver afholdt midt i et tætbebygget område med masser af børnefamilier.

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke holder det et sted, hvor det er lettere at passe på deltagerne. Jeg synes ikke det er rart også når man har set, hvad der er sket i Frankrig, Jerome Carey som bor i området.

Et lignende møde om ytirngsfrihed i Krudttønden på Østerbro blev i februar ramt af et attentat. På aftenens arrangemet præsenterede Jyllands Postens tidligere kulturredaktør - Flemming Rose - sin bog "Hymne til friheden". I den fortæller han blandt andet, hvorfor han valgte at offentliggøre muhammedtegnignerne og hvad prisen har været. Før mødet skulle alle deltagere igennem en metaldektektor.

- Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede. Vi holder mødet i de lokaler, hvor vi har gjort det mange gange før. Vi synes også, der er en pointe i, at vi kan holde møder som vi plejer, men jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede, siger Trykkefrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik