Taxichauffør blev dræbt for 1000 kroner

To mænd er idømt hver otte års fængsel for et blodigt overfald, der kostede en 65-årig taxichauffør livet.

For et udbytte på 1000 kroner tævede to nu 18-årige mænd sidste år en taxichauffør ihjel på Herbergsvej i Brønshøj.

Det blodige overfald har tirsdag kostet Mytham Al-Bahadeli og Libaan Muuse Ashur Hassan hver otte års fængsel for vold med døden til følge ved Retten på Frederiksberg.

Ifølge Ekstra Bladets netavis var det en enig domsmandsret, der dømte de de to 18-årige.

- Det er utvivlsomt, at volden har været af særlig rå og brutal karakter. Det har været forudsigeligt for de tiltalte, at offeret kunne dø af slag med slagvåben i hovedet, sagde dommer Eva Carpentier ifølge eb.dk ved domsafsigelsen.

- Der er derudover tale om særdeles skærpende omstændigheder, da retten har lagt vægt på, at overfaldet var planlagt, udført af flere og at der blev benyttet slagvåben.

Det fatale overfald skete kort efter midnat fredag 31. oktober sidste år, da den ene af de nu 18-årige ringede og bestilte en taxi hos Taxi Nord.

- Og husk cykelstativet, lyder beskeden.

Da den 65-årige chauffør når frem og stiger ud af bilen for at sætte cykelstativet på, bliver han overfaldet af en gruppe unge mænd, der banker ham med en stump genstand og stjæler 1000 kroner fra ham.

Et kvarter senere finder vidner taxichaufføren stærkt blødende fra hovedet. Dagen efter dør han af sine kvæstelser.

Jobbet som taxichauffør er meget udsat og sådanne overfald er svære at gardere sig imod. Men taxabranchen har gennem de senere år foretaget flere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte chaufførerne.

Vognene har blandt andet fået installeret overfaldsalarmer og overvågningskameraer, fortalte direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til Ritzau, da sagen mod de to unge mænd startede i oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik