V-borgmester klar til flygtningelandsby

Frederikssunds bogmester er med på at oprette en flygtningelandsby.

Stik imod V-regeringen er Venstre-borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen, efterhånden ved at være klar til, at der bliver oprettet statslige flygtningelandsbyer, skriver DR P4 København.

Ligesom mange andre kommuner i landet har man i Frederikssund svært ved at finde plads til flygtninge. Derfor er han ikke afvisende overfor Dansk Folkepartis og Socialdemokraternes forslag om statslige flygtningelandsbyer.

- Jeg er efterhånden med på ideen. Det kan være en udmærket løsning, at man får oprettet nogle steder, hvor man midlertidig kan huse flygtninge, siger han til DR P4 København.

Dermed går han imod regeringspartiet Venstre, som ind til nu har afvist flygtningelandsbyer.

I Frederikssund bruger man millioner af kroner på at huse flygtninge på hoteller og kroer, fordi man ikke kan finde boliger nok, og det er dét, der får John Schmidt Andersen til at efterspørge nye løsninger.

- Vi har ikke andre muligheder lige nu. Vi får 129 flygtninge igen næste år, så vi skal have fundet nogle alternative løsninger, siger han til P4 København.

John Schmidt Andersen fastslår, at selvom Frederikssunds årlige budget er på omkring tre millioner kroner, så er kommunen alligevel presset af de mange flygtninge.

- Tre millioner kroner er altså mange penge. Og det kommer bare til at stige, for vi får flere og flere, siger John Schmidt Andersen til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik