Sådan dækker forsikringen stormskader

Hovedstadsområdet blev som resten af Danmark ramt af stormen Gorm, her kan du læse, hvad forsikringen dækker.

Er trampolinen er blæst væk, havestolen røget ind gennem vinduet og træet væltet ned i taget? Forhåbentlig ikke alle tre ting på en gang, men når skaden er sket, så sørg for at få hjælp til at udbedre den hurtigst muligt, så den ikke bliver større.

Dit forsikringsselskab dækker ofte udgifterne til en midlertidig reparation. Du skal bare huske at gemme alle kvitteringer, ligesom det er en rigtig god idé at tage billeder af skaderne, så du kan vise skadens omfang til dit forsikringsselskab.

Hvis det er gået ud over vinduerne, bør du dække dem af med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude, indtil du får ruderne repareret. Det samme gælder huller i taget, der straks bør dækkes til med en presenning. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Alka.

Sådan dækker forsikringen

Din forsikring dækker som regel skader som følge af storm, det vil sige, hvis der været vindstød på over 17,2 meter i sekundet. En undtagelse er løse genstande, som er ødelagt af en flyvetur i stormen.

Det er dit eget ansvar at sætte havemøbler, krukker, grill, juletræskæder og andre løse genstande, inden døre inden stormen rammer. Forsikringen dækker ikke disse ting, hvis de bliver beskadiget. Husk fx at havetrampoliner flyver godt i stormen, så den bør man spænde fast til et træ eller pakke helt sammen.

Har du fået skader på dit hus som følge af stormen, er det husforsikringen, der dækker. Derimod er det indboforsikringen, hvis der er tale om skader på fx dine indbogenstande.

4 Gode råd efter stormen

1. Dæk ødelagte vinduer til og lap huller i taget med presenning.

2. Tag billeder af det beskadigede.

3. Få grønt lys fra forsikringsselskabet, før du smider ødelagte genstande ud.

4. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, når skaden er sket.

Gorm the Storm bliver næppe den sidste storm, der fejer ind over Hovedstadsområdet, så her er også lige de gode råd inden den næste storm.

4 Gode råd før stormen

1. Luk alle vinduer og døre.

2. Fæld gamle træer og fjern grene.

3. Fjern eller fastgør løse genstande i haven, som fx trampolinen.

Sæt havekrukker, havestole og andet, som kan blive taget af stormen, indendørs.

4. Fastgør løse tagsten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik