Rotteræs: Flere pelsede skadedyr i mildt vejr

Helsingør kæmper med et stigende antal rotter. En ny handlingsplan skal hjælpe med at bekæmpe rotteplagen.

Rotterne er svært tilfredse med det - med undtagelse af weekenden - milde vejr. I en sådan grad, at der bliver flere og flere af dem, skriver Helsingør Dagblad.

- Der er flere rotter nu end normalt. Den milde vinter sidste år og den milde vinter, som vi har nu, betyder, at der er flere rotter, som yngler noget mere. Ved de her temperaturer, så yngler rotterne jo fuldstændig, som om det var sommer, siger rottefænger Kim Hansen fra Helsingør Kommune til Helsingør Dagblad og fortsætter:

- Der har været en del mere at lave i år end de tidligere år. Folk er desuden blevet vanvittigt gode til at anmelde på nettet, at de har set rotter.

Over 95 procent af alle rotte-anmeldelser fra borgerne i Helsingør sker i dag via kommunens hjemmeside.

Medlemmerne af Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og klima skal snart diskutere en ny handlingsplan for bekæmpelse af rotter. Den nye handlingsplan skal gælde fra 2016 til 2018.

Et konkret mål i den nye handlingsplan er, at der skal være færre synlige rotter i kommunen. Det er også et mål at sætte fokus på de utætte og dermed rotte-venlige kloakker, både private og offentlige. Helsingør Kommune vil desuden gerne få flere til at bekæmpe rotterne - og gerne med mindre gift og flere elektroniske fælder end i dag.

Øget information om fordring af fugle og andet vildt er ligeledes et mål for kommunen. Det er en god idé, lyder det fra rottefænger Kim Hansen.

- Selvfølgelig skal man have lov til at fodre fugle, men man skal bare være opmærksom på, at hvis der ryger noget på jorden, så kan rotterne komme. Fuglene gider ikke altid spise det hele, så man skal passe på, siger Kim Hansen til Helsingør Dagblad.

Tal fra Miljøministeriet viser, at antallet af rotteanmeldelser på landsplan gennemsnitlig er steget fra 100.000 til 150.000 per år siden slutningen af firserne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik