Forkert at handikappet politiker blev udelukket

Det var forkert, at den handikappede politiker i foråret blev udelukket fra forhandlinger i Fredensborg Kommune.

Det var en fejl, da Fredensborg Kommune i foråret udelukkede den handikappede kommunalpolitiker Kristian Hegaard fra at deltage i forhandlinger om en større besparelse på handicap- og psykiatriområdet.

Det fastslår Statsforvaltningen.

Kristian Heegaard blev udelukket fra forhandlingerne, fordi der skulle findes besparelser på 800.000 kroner på den såkaldte BPA-ordning, der sikrer, at ni handicappede borgere i kommunen kan få et selvstændigt liv i hjemmet med en hjælper. Kristian Hegaard er selv en af de ni borgere, og han blev derfor erklæret inhabil i forhandlingerne af et flertal i byrådet.

Politikeren havde 'særlig personlig og økonomisk interesse i sagens udfald', hed det dengang.

Men den beslutning var forkert og gik direkte mod principperne i forvaltningsloven, fastslår Statsforvaltningen i en afgørelse onsdag.

'Det er Statsforvaltningens opfattelse, at Social- og Seniorudvalget og byrådet i Fredensborg Kommune ikke har handlet i overensstemmelse med princippet i forvaltningslovens § 3, stk. 1, nr. 1, ved at erklære dig inhabil i forbindelse med behandlingen af en sag om vedtagelse af en handleplan med 12 tilhørende kvalitetsstandarder på handicap- og psykiatri-området', står der blandt andet i afgørelsen fra Statsforvaltningen.

- Først og fremmest er jeg glad for, at det nu en gang for alle er slået fast, at alle kan deltage i demokratiet. Jeg håber ikke, at andre bliver udelukket fra demokratiet på et forkert grundlag, siger Kristian Hegaard til Politiken.

Han påpeger selv, at BPA-sagerne var et lille hjørne i den samlede sparepakke på området, politikerne skulle stemme om - og at eventuelle konsekvenser for ham selv personligt endda afhænger af en individuel, senere sagsbehandling i forvaltningen.

Statsforvaltningen har nu givet byrådet i Fredensborg Kommune to måneder til at oplyse, hvad kommunen vil gøre fremadrettet efter afgørelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik