Helt ad H til: Mobildækningen halter

Dårlig mobildækning i hovedstadsområdet går både ud over privat- og erhvervsliv.

Skal du stå med hovedet ud af vinduet for at fange et signal, når du skal ringe i mobil? Du er langt fra alene.

Mobildækningen i store dele af hovedstadsområdet er ganske enkelt elendig, og det går ud over både privat- og erhvervsliv.

- Nogle gange kan vi komme igennem og nogle gange kan vi ikke komme igennem. Nogle gange bliver vi hakket af, Det er uanset, om vi går ud eller ind, uanset om vi kører Iphone eller Samsung, eller TDC eller 3 eller Telenor eller hvem hulen det er. Det er bare et stort sort hul herude. Ganske enkelt, lyder det fra Ask Brandstrup, der er selvstændig i Værløse.

Ifølge direktør i Teleindustrien, Jakob Willer, skyldes den dårlige dækning blandt andet isoleringen i moderne byggerier.

- Den måde, vi isolerer huse på i dag, har en stor betydning for, om lys, kulde og varme kan komme ind i husene, men isoleringen afskærmer også effektivt for mobildækningen, og derfor arbejder teleselskaberne også på at finde løsninger til at finde bedre indendørs dækning, siger han til TV 2 Lorry.

Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Energistyrelsen er netop nu ved at lave en detaljeret kortlægning af mobildækningen, så man helt ned på lokalt niveau kan se, hvor der er problemer. Den ventes klar til februar 2016.

Se meget mere i afspilleren ovenfor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik