Kaotisk mobildækning: TDC opstiller for kort mast

Efter 14 år får borgerne i Tisvilde en ny mobil-mast. Den er bare ikke god nok.

I Tisvildeleje i Nordsjælland har borgerne i årevis måttet døje med elendige mobilsignaler. I lige så lang tid har teleselskaberne kæmpet for få lov at stille en mast op. Nu begynder arbejdet langt om længe, men der er skår i glæden.

TDC opstiller en 27 meter høj mast i Tisvildeleje. Det er godt, men slet ikke godt nok.

De havde nemlig bedt om at få lov til at opstille en mast på 30 meter, men kommunen sagde nej, og det bekymrer teleindustrien, som mener, at mange borgere fortsat må leve med, at mobilsignalerne ikke er optimale.

- Det har den meget uheldige konsekvens, at så er der ikke plads til alle udbyderne i den samme mast. Det vil sige, det er kun nogle af selskaberne, som får løst deres dækningsproblem i området. Og der er kunder, som har nogle andre selskaber, som så ikke får løst deres dækningsproblemer, siger Jakob Willer, direktør i paraplyorganisationen Teleindustrien.

Rent praktisk betyder det, at der med den lavere mast ikke er plads til mobilselskabet "3".

Formanden for Gribskov Kommunes Plan- og Miljøudvalg, Morten Ulrik Jørgensen, mener, at mobilselskaberne bør løse problemerne ved at opstille flere master, men "det er politisk ønsketænkning", lyder svaret fra Teleindustrien, som mener at kommunen må tage ansvaret for, at der vil være områder på blandt andet stranden, hvor der også fremover vil være dækningsproblemer.

Vi har mere om den sag i vores udsendelsen kl. 19:30 i aften.

Har du også problemer med mobildækningen der hvor du bor, så skriv til os på redaktion@tv2lorry.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik