"Burkabilister" kan miste kørekortet

Det er fristende kun at fjerne det mest nødvendige is fra forruden, men dovenskaben kan i sidste ende koste både menneskeliv og kørekort.

Det er mandag morgen, frosten bider, du har travlt og fingrene er tæt på at brække af hånden, så koldt er det.

Det er frygtelig fristende kun at skrabe en enkelt bane af isen hen over bilens forrude og så skynde sig ind i varmen igen.

Men den går altså ikke, advarer Københavns Vestegns Politi.

- Alt sne og is på alle ruder skal fjernes. Det er altså ikke nok kun at fjerne i området, hvor viskerne arbejder. Og når sne og is er fjernet, skal man også sikre at eventuel indvendig dug skal væk. Det nedsætter jo også "udsigten", siger Erik Andersen, politiassistent, færdselsafdelingen, Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Er ruden ikke tilstrækkelig isfri, kan det både koste en klækkelig bøde, men også dit kørekort.

- Hvert eneste år bliver bilister dømt betingede frakendelser af kørekortet. Selve bødetaksten vil typisk ligge 1000-1500 kr. Men bøden og frakendelsen er der mindste af det. Tænk på den risiko, du løber ved ikke at kunne orientere dig ordentligt. Og tænk på de konsekvenser det kan få for andre, hvis du køre sådan, siger Erik Andersen, politiassistent, færdselsafdelingen, Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Derfor opfordrer Vestegnens Politi bilisterne til sætte 5-10 minutter ekstra af, så bilen kan blive helt is- og snefri.

Husk også skrabe for- og baglygter fri.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik