Pas på: Spejlglatte veje søndag aften

Frosten sætter ind allerede søndag aften, og så er der udsigt til glatte veje.

Der er god grund til at køre rigtig forsigtigt, hvis man skal ud i trafikken søndag. Og vejene bliver kun farligere, som dagen bliver til aften.

Det oplyser Vejdirektoratet og TV 2 Vejret.

- Vi ligger på 1-2 grader nu, men temperaturen er allerede begyndt at falde, og vi kommer under frysepunktet allerede i aften. Der er risiko for glatte veje fra ved 20-tiden, siger meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 Vejret og tilføjer:

- Det er nok allerkoldest i morgen, når morgentrafikken sætter ind.

Men allerede søndag aften vil vand og smeltet sne altså fryse til is mange steder, når mørket falder på.

Vejdirektoratet opfordrer derfor bilister til at være ekstra opmærksomme og køre forsigtigt, selvom vejene måske ikke ser ud til at være glatte.

- Man skal køre efter forholdene og holde ekstra god afstand til forankørende. Og man skal huske, at glatføre ikke altid kan ses. Vejen kan være sort og ryddet, men hvis den er våd, og det er frysende koldt, kan den være pletvis glat, siger Aggi Thorarinsson, vagthavende ved Vejdirektoratet.

De store mængder sne, der er faldet siden lørdag eftermiddag, har især givet problemer for bilister på Sjælland og i Østjylland.

- Der er risiko for glatte veje i det meste af landet, men vi har haft særligt store problemer på E20 Køge Bugt-motorvejen, Holbæk-motorvejen ved Roskilde og på E45 ved Skanderborg og Ejer Bavnehøj i Østjylland, siger Aggi Thorarinsson.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik