Småbørnsforældre får millioner tilbage

Gribskov Kommune skal udskrive checks for 4,1 millioner kroner til forældre, som har betalt for høje takster for daginstitutioner.

Forældre med børn i vuggestuer og børnehaver i Gribskov Kommune kan nu se frem til at få penge tilbage. I alt skal kommunen udskrive checks for 4,1 millioner kroner til forældrene, som har betalt for høje takster i hele 2015 på grund af en regnefejl.

En fejl, der er blevet opdaget af revisionsselskabet BDO, som har gennemgået kommunens regnskaber. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gennemgangen viser, at forældrene vil få mellem 1700 og 4600 kroner tilbage, hvis de har haft et barn i institution hele året.

- For det første er der røde ører i administrationen. Det er aldrig rart at rydde op i gamle ting. Men det har vi nu gjort og kan tegne en streg i sandet og sende penge tilbage til forældrene, siger borgmester Kim Valentin, Venstre, til Frederiksborg Amts Avis.

En tidligere bestyrelsesformand for en kommunal institution, Pernille Søndergaard, gjorde allerede i 2009 opmærksom på, at hun mente, der var divergens mellem taksten og antallet af normeringer i børnehaven.

Men revisionsrapporten går ikke længere tilbage end 2013, da der ikke var betydelige fejl i 2014, hvor forældrene faktisk betalte for lidt, lyder det fra kommunen.

- Vi skulle trække en streg et eller andet sted. Skulle vi så gå tilbage til kommunesammenlægningen i 2007? Nej, vi har valgt at sige, at hvis der var betydelige fejl for 2014, havde vi været klar til at åbne op og se længere tilbage. Men eftersom der ikke var lige så store fejl, har vi valgt at sige, at vi ikke går ind ad den dør, at sige, at vi ikke går ind ad den dør, siger direktør for børneområdet i Gribskov Kommune, Steffen Bohni, til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen fortæller også, at taksterne i børnehaver og vuggerstuer vil falde til næste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik