Politi om terror-sms: Vi er blevet lagt ned

En kæde-sms, der advarer om et terrorangreb mod Nørreport Station, er fredag nået ud til tusinder.

Mange i hovedstadsområdet har fredag modtaget en uhyggelig besked. I den står der, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) har formodninger om, at der skulle være planlagt et terrorangreb mod Nørreport Station fredag aften.

Der findes forskellige udgaver af sms'en, der også florerer på sociale medier, men hovedbudskabet er det samme: En medarbejder fra PET mener at vide, at Nørreport Station formentlig vil blive ramt af et terrorangreb fredag aften.

Det er der dog ikke noget, der tyder på, lyder det ved 18-tiden fredag fra Københavns Politi.

- Det sidste, jeg har hørt, er, at der også er en kæde-sms, hvor Københavns Politi har afværget et terrorangreb på Nørrebro i dag. Det kender vi ikke til, ligesom vi ikke kender til, at der skulle komme et terrorangreb på Nørreport, siger vagtchef hos Københavns Politi Henrik Brix til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi er blevet lagt ned af henvendelser i dag. Vi har modtaget omkring 100 i timen, og vi har bedt PET om at give en melding.

TV 2 Lorry har cirka 18.15 kontaktet PET. Her er den eneste melding dog, at PET ikke har nogen kommentar.

Det er ikke kun Københavns Politi, der mærket effekten af kæde-sms'en. Således har telefonerne også ringet mere end sædvanligt hos Midt- og Vestsjællands Politi, Nordsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi, erfarer TV 2 Lorry.

- Vores telefon har bimlet og bamlet hele dagen, lyder det fra vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi med reference til kæde-sms'en.

- Når folk ser sådan noget, som det her, så ringer de til 114, og det opkald lander hos den politikreds, hvor du befinder dig, så vi har også fået en del opkald, siger vagtchef Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi.

Det er langt fra første gang, at den her type kæde-sms'er er i omløb.

- Vi modtog også sms-trusler efter terrorangrebet den 11. september. Det kom til at koste samfundet mange millioner kroner. Der skal reageres prompte for at stoppe det, ligesom vi så i lufthavnen forleden. Jeg håber, man lynhurtigt får fundet afsenderen, for det er bestemt ikke morsomt, siger tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen fredag til BT.

I 2005 modtog flere tusinde mennesker også sms'er med advarsler om terror. Dengang blev der advaret mod at opholde sig på Hovedbanegården og Nørreport og i indkøbscenteret Fields. Også her var det ofte med en reference til en person fra PET. Her meldte politiet ud, at der var tale om en vandrehistorie.

PET har netop hævet trusselsniveauet i Danmark. Det sker efter lørdagens terrorangreb i Paris, som kostede 129 mennesker livet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik