Lyngby slider sig til sejr og førsteplads

Lyngby er igen tophold med en smal 1-0-sejr over Vejle. Lyngby var ti mand i det meste af anden halvleg.

Lyngby generobrede førstepladsen i 1. division, da det torsdag aften blev til en 1-0-sejr over Vejle Boldklub på hjemmebane i et opgør, der bød på to udvisninger.

Sejren betyder, at Lyngby igen er tophold i rækken og nu fører med 38 point for 18 kampe. Vendsyssel FF er dermed nede på andenpladsen med to point og en kamp færre.

Vejle bliver på fjerdepladsen med 30 point efter 18 kampe.

Lyngby var senest i kamp mandag i denne uge, hvor det ude blev til et 1-2-nederlag til AC Horsens, som svarede igen med den afgørende scoring minuttet efter, at Lyngby havde udlignet.

Igen var Lyngby involveret i et mindre drama, da hjemmeholdet fik Mads Gabel Jørgensen udvist efter syv minutters spil af anden halvleg og derfor måtte kæmpe det meste af anden halvleg med en mand i undertal.

Lige frem til de sidste minutter af opgøret, hvor det var Vejles tur til at få en mand smidt ud, da Martin Svensson så rødt.

På grund af nederlaget til Horsens var det et Lyngbyhold på jagt efter alle tre point, mens Vejle havde forhåbningerne rettet mod den vigtige tredjeplads.

Den giver oprykning efter sæsonen, og flere hold i rækken ligger til at kæmpe om tredjepladsen i den resterende del af turneringen.

Første halvleg tegnede målløs, men David Boysen tog sagen i egen hånd med fem minutter tilbage og diskede op med en imponerende scoring.

Et par skridt inde i Vejles felt tøvede Boysen ikke. Han afsluttede i en kontrolleret bevægelse, og bolden sejlede flot i mål til Lyngby-føring 1-0.

Det var stillingen ved pausen, og nu skulle Vejle frem og jagte scoringer.

Betingelserne blev dog ændret efter 52 minutter.

Mads Gabel Jørgensen havde et gult kort og han fik sin anden advarsel og dermed rødt kort efter en situation, hvor dommeren mente, han forsøgte at filme sig til et straffespark.

Dermed skulle Lyngby spille det meste af anden halvleg med en mand i undertal.

Et pres fra Vejle var herefter forventet, men med 20 minutter tilbage, var det aldrig rigtig etableret endnu, mens David Nielsens tropper kunne stå defensivt og satse på omstillinger.

Med få minutter igen intensiverede Vejle presset, og specielt indskiftede Anders Kaagh drev Vejle frem.

I overtiden fik Martin Svensson så rødt, da han var involveret i en situation på banen, hvor der blev puffet og skubbet.