Bombe-spøgefugle tilbragte natten bag tremmer

De to mænd, der onsdag forårsagede evakuering af hundredvis af flypassagerer, skal for en dommer torsdag.

To grækere, som onsdag satte Københavns Lufthavn på den enden ende, har tilbragt natten i Vestre Fængsel og vil torsdag formiddag ved 11-tiden blive stillet for en dommer.

Det oplyser Jakob Søndergaard, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Ved check-in af deres bagage lavede de to mænd sjov med, at de havde en bombe i kufferten, og den slags bliver man anholdt for.

Efterforskningslederen oplyser, at de to mænd på 33 og 65 år mest af alt opfattede situationen som en spøg.

- Det virker, som om at de selv syntes, de var to komikere. Det er ikke sikkert, at de synes, det er så sjovt længere, efter at de har sovet i Vestre Fængsel i nat, siger Jakob Søndergaard til Ritzau.

De to mænd er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved at true med at foretage en strafbar handling.

Ifølge efterforskningslederen bliver mændene eventuelt også sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 193 stk. 1, der handler om at forstyrre driften af blandt andet flytrafikken.

Bombetruslen blev fremsat onsdag middag over for en kvindelig lufthavnsmedarbejder, da de to mænd og en tredje lagde deres tasker op på bagagebåndet i Terminal 3.

Ifølge politiet sagde en af de tre, at det var en bombe.

I begyndelsen tog den kvindelige lufthavnsmedarbejder det nogenlunde roligt og sagde, at man ikke skal joke med den slags i disse tider.

Men hun blev nervøs og slog alarm, da de fastholdt "spøgen" og i øvrigt sagde, at en af de tre mænd var en eftersøgt terrorist fra Paris.

Da de vendte sig om og gik, sagde de "Salaam", hvilket er et arabisk ord for fred.

Episoden fik politiet til at evakuere hele terminalen.

Jakob Søndergaard, central efterforskningsleder hos Københavns Politi, har ikke et nøjagtigt tal for, hvor mange passagerer der blev evakueret.

- Vi taler om i hvert fald hundredvis af mennesker, måske tusinder, siger han.

Politiet har ikke overblik over, i hvilket omfang den dårlige spøg medførte, at passagerer ikke nåede deres fly, men henviser til lufthavnen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik