Politiker kræver redegørelse i Mads-sag

Byrådsmedlem i Hillerød vil have belyst sagsforløbet for den 16-årige dreng, der er sigtet for drabet på 17-årige Mads Skjoldsøge.

Et byrådsmedlem i Hillerød Kommune beder nu om en redegørelse for sagsforløbet for den 16-årige dreng, der er sigtet for drabet på 17-årige Mads Skjoldsøge. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker efter, at det er kommet frem, at den 16-årige i forvejen var godt kendt af kommunen. Der blev indgivet en lang række indberetninger om ham allerede i folkeskolen, og da han i efteråret startede i 10. klasse på Erhvervsskolen Nordsjælland, blev han smidt ud af skolen for at gå med kniv. Her opførte han sig efterfølgende truende over for både elever og lærere.

Nordsjællands Politi bekræfter desuden, at drengen er sigtet for overtrædelse af våbenloven med kniv.

Det er byrådsmedlem Marco Oehlenschläger fra Liberal Alliance, der har udbedt sig en redegørelse fra borgmester Dorte Meldgaard, Kons.

- Har kommunen gjort dets arbejde godt nok? Hvad har man gjort i den konkrete sag. Er der noget at lære af den, og er der andre lignende sager i kommunen, spørger Marco Oehlenschläger ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Han oplyser, at han har fået en række henvendelser fra bekymrede borgere om sagen.

Han ønsker samtidig, at man i redegørelsen får en udtalelse fra Nordsjællands Politi og andre myndigheder om samarbejdet i sagsforløbet.

Borgmesteren oplyser, at kommunen siden fredag har arbejdet på en skriftlig orientering af byrådsmedlemmerne.

- Der kommer en skriftlig, fortrolig orientering, som sendes ud til byrådet. De spørgsmål, som Marco skriver, vil indgå i overvejelsen om, hvilket indhold der vil være i orienteringen, siger Dorte Meldgaard til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik