Jagtmuseet: Borgmestre skal til 'brokkemøde'

Nordsjællandske borgmestre vil udtrykke deres utilfredshed med flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet på møde med Bertel Haarder.

Syv nordsjællandske skal til 'brokkemøde' med kulturminister Bertel Haarder om flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mødet er stablet på benene, fordi regeringen har besluttet at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Hørsholm til Djursland. En beslutning, der har vakt forargelse hos både borgere og borgmestre i Nordsjælland.

Flytningen Jagt- og Skovbrugsmuseet sker som en del af regeringens plan om at udflytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

- Vi er jo interesseret i at høre argumenterne for, hvorfor man har udpeget museet. Vi vil selvfølgelig brokke os og udtrykke vores utilfredshed med flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet, og vi vil også spørge til, om det økonomisk kan svare sig at flytte de 13 arbejdspladser sammen med alle museets genstande, siger Hørsholms borgmester Morten Slotved til Frederiksborg Amts og fortsætter:

- Jagt- og Skovbrugsmuseet er jo en kulturinstans og ikke bare en arbejdsplads. Det har stor betydning både lokalt og i hele Nordsjælland, fordi det er herfra, man formidler parforcejagten, og jeg forstår simpelthen ikke beslutningen.

Borgmestre fra Allerød, Fredensborg, Gentofte, Gribskov, Hillerød, Rudersdal og Hørsholm skal mødes med kulturminister Bertel Haarder d. 23. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik