Hillerød kommune til kamp for boldbaner

Hillerød Kommune vil ikke umiddelbart bøje sig for et krav fra Natur- og Miljøklagenævnet om at støjsikre to kunstbaner, der bliver brugt af den lokale fodboldklub. Borgmesteren vil have lovgivningen lavet om.

Efter en klage fra en nabo har Natur- og Miljøklagenævnet givet Hillerød Kommune et påbud om at støjsikre to fodboldbaner. Hvis ikke kommunen gør det, må der ikke spilles fodbold på banerne efter klokken 18.

Her til aften mødtes repræsentanter fra kommunen med repræsentanter fra den lokale fodboldklub for at diskutere, hvad der skal gøres. Bagefter lød beskeden fra Hillerøds borgmester, at hun vil appellere til Folketinget om at ændre reglerne for støjgrænser for idrætsanlæg.

- Vi kan gøre nogle ting, så vi måske kan løse problemet lokalt, men helt principielt mener vi, at vi skal have løftet det her op til en national dagsorden, fordi det kan have konsekvenser for alle kommuner og alle idrætsanlæg i hele landet, siger borgmester Dorthe Meldgaard.

Problemet er ifølge kommunen, at der ikke er retningslinjer for støj fra fritidsanlæg, så de kommer ind under de bestemmelser, der gælder for virksomheder.

Landets øverste fodboldmyndighed, DBU, er opmærksom på problemet. Som i Hillerød bliver der mange steder i landet anlagt kunstgræsbaner, der giver mulighed for at spille hele året.

- Vi synes, det er en udfordring, at nye kunstgræsbaner skal måles på en industribekendtgørelse i miljøbeskyttelsesloven, som tager højde for aktivitet i dagtimer, og fritidslivet er aktivt efter klokken 16, siger Bjarne Christensen, der er formand for DBU Græs og Miljø. DBU vil gerne have retningslinjerne ændret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik