Familie står til udvisning på grund af en ulykke

Endnu en kontroversiel udvisningssag kom i dag for retten i Østre Landsret i København. En familie som for tre måneder siden fik deres første barn risikerer at blive splittet op, fordi faren har modtaget kontanthjælp efter et voldsomt biluheld, hvor han blandt andet lå i koma i en måned.

Tre måneder gamle Alisa risikerer at vokse op med en mor og en far i hvert sit land. Det kan blive konsekvensen af en vurdering fra de danske udlændingemyndigheder.

Moren Julia Domina er fra Ukraine. Da hun var i et halvandet års landbrugspraktikophold på Højbyvangen planteskole i Lejre, mødte hun Max Bendtsen, og parret blev gift 2013.

Men da de søgte om familiesammenføring fik de et afslag, fordi Max Bendtsen havde modtaget kontanthjælp.

Ifølge reglerne om at en dansk ægtefælle har pligt til at forsøge sin udenlanske partner, mister man retten til familiesammenføring, hvis man har modtaget kontanthjælp i 3 år før det tidpunkt man søger.

Årsagen til at Max fik kontanthjælp, var at han var ude for et alvorligt trafikuheld, hvor han blandt andet lå en måned i koma.

Hvis han havde sagt ja til førtidspension, havde Julia ikke stået til udvisning i dag.

Parrets advokat argumenterede i Østre Landsret i dag for, at Max Hansen og Julia er bliver diskrimineret på grund af de skader, han fik ved biluheldet.

Det var i dag ikke muligt at få en kommentar fra Udlændingenævnet som fører sagen i Landsretten. Men i retten fremgik det, at myndighederne ikke vurderer, at Max's situation gør, at han kan undtages for forsørgelsespligten.

Udlændingemyndighederne vurderer også, at parret bare kan flytte til det borgerkrigshrægede Ukraine.

- Har I set nyheder? Har I set hvad der sker i Ukraine? Det er jo fuldstændig sindssygt. Jeg kan ikke tage med derned med min hjerneskade - jo måske et par dage - men jeg kan ikke leve der, siger Max Bendtsen til TV 2 Lorry I dag.

Det er nu mere end to år siden, at udlændingemyndighedernes første afslag. Siden har Julia været helt uden indtægt, da reglerne forbyder hende at arbejde. Hun er flere gange blevet tilbudt job og har måttet sige nej.

Se historien i vores udsendelse klokken 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik