Ellemann: Ingen hjælp til udenlandske hjemløse

Flere politikere i København vil have regeringen til ændre reglerne, så de kan hjælpe det stigende antal udenlandske hjemløse. Men der er ingen hjælp på vej fra socialministeren.

De seneste par dage har TV 2 Lorry fortalt, at et stigende antal hjemløse bor på gader og stræder i København. Vinteren er på vej, og de mange udenlandske hjemløse kan ikke få plads på herbergerne.

- Vi står i det igen. nu bliver det koldt. Der er mennesker, der bliver syge, når de sover på gaden. I værste tilfælde er der nogen, der dør af det, siger medlem af socialudvalget for SF, Ayfer Baykal.

Som reglerne er nu risikerer de københavnske politikere få dagbøder, hvis de hjælper de udenlandske hjemløse. Flere politkere på Københavns Rådhus vil have regeringen til at lave reglerne om:

- Jeg synes, at Socialministeren bør åbne øjnene. Hun kan komme en tur til København og se, hvordan det egentlig er. Og så burde hun tage det her alvorligt. Det er ikke et problem, som København skal løse alene. Det er et problem, som man bliver nødt til at løse fra regeringens side også. Afsæt nogle midler og lav nogle regler, så vi kan hjælpe de her mennesker, siger Anne Mette Omø Carlsen fra Enhedslisten.

Du kan se mere i vores udsendelse i aften kl. 19.30.

SE OGSÅ: Flere politikere vil hjælpe udenlandske hjemløse

SE OGSÅ: Hjemløse har taget ophold op Rådhuspladsen


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik