Bibliotek kasserer en halv mio. bøger

Danmarkshistoriens største bog-kassering er i gang på Københavns biblioteker.

Københavns bibliotekers samling på 1.420.000 stykker fysisk materiale skal i løbet af et år slankes med en tredjedel for at give luft på hylderne og plads til mennesker. Dem kommer der nemlig masser af, selv om bogudlånet falder dramatisk, skriver Politiken onsdag.

I alt skal der kasseres 470.000 materialer, hvoraf hovedparten er bøger. De fleste ender i de blå containere i gården og bliver senere brændt

I et par blå plastikcontainere i gården bag hovedbiblioteket hviler adskillige årgange af Ugeskrift for Læger i rød og brun skindindbinding fra 1930'erne. I en anden ligger Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair og smiler fra forsiden af sin selvbiografi 'En rejse'. Han har fået selskab af Frank Esmanns 'Dragens ånde'. Også Michael Crichtons 'Frygtens ansigt' er endt sine biblioteksdage i en container her i gården som nabo til et kasseret rødt gulvtæppe, en gammel blender og noget byggeaffald.

 

»Der er mange følelser forbundet med at smide bøger ud. Der er jo mennesker, der har siddet og sat alle de her bogstaver sammen. Det her er den største oprydning nogensinde, men det er en helt almindelig del af biblioteksdriften, at man hele tiden trimmer samlingen«, siger materialechef på Københavns Hovedbibliotek Inger Gyldenkærne til Politiken.

Bøgerne kan ikke sendes til genbrug, fordi de er bundet ind i plastik. Og at sælge dem alle, ville ødelægge forretningen for byens antikvarboghandlere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik