Passagerrekord: Lufthavn når nye højder

Københavns Lufthavn havde i september 6,1 procent flere passagerer end i samme måned sidste år.

Københavns Lufthavn havde sin bedste september nogensinde i år. Med næsten 2,5 millioner passagerer og en vækst på 6,1 procent blev der sat rekord for den første efterårsmåned.

I alt rejste 2.481.528 passagerer igennem lufthavnen i september, og det er 142.013 flere end samme måned sidste år.

- Flere ruter og frekvenser betyder, at vi kan trække flere turister og forretningsrejsende til Danmark og mængden af tilrejsende er gået op, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S, og fortsætter:

- Samtidig bliver verdens markeder endnu mere tilgængelige til gavn for virksomhederne. Det er afgørende for at skabe vækst og job i hele Danmark.

Selv om lufthavnen havde lidt færre indenrigspassagerer sammenlignet med september sidste år, opvejede de internationale ruter til fulde nedgangen.

Den europæiske trafik voksede med hele 7,0 procent, mens antallet af passagerer på interkontinentale ruter steg med 4,4 procent.

London var den mest populære destination med sammenlagt 187.764 passagerer, svarende til en fremgang på 14,1 procent.

Stockholm, Oslo og Amsterdam kom nøjagtigt som sidste år ind på de følgende pladser, mens Paris klemte sig ind på femtepladsen foran Aalborg takket være en passagervækst på 11,9 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik