35 tilfælde af radikalisering i København

Cirka hver tredje anmeldelse om radikalisering, som Københavns kommune modtager, er begrundet.

Af de i alt 105 anmeldelser om radikalisering, Københavns kommune har modtaget fra d. 1. januar 2014 til d. 1. juli i år, var de 35 begrundede og førte til, at kommunens antiradikaliseringsenhed VINK iværksatte et forløb med en mentor eller familiecoach.

- Det handler om, at vise de unge, at der er en anden vej. Derfor har vi dygtige mentorer bestående af blandt andet psykologer, gadeplansmedarbejdere og andre relationsarbejdere, der mødes med dem og forsøger at få dem til at indse, at de kan gøre en forskel for nødlidende mennesker, på andre måder end at deltage i krig, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

I København er der en døgnbemandet telefon, der tager imod anmeldelser om radikalisering.

- Det er vigtigt, at der altid er mulighed for at henvende sig, hvis man er bekymret. Nogle henvendelser kan vi straks konstatere er grundløse, men når næsten hver tredje henvendelse viser sig begrundet, kan jeg kun opfordre til, at alle deler deres bekymringer med os eller politiet. Selvom det er PETs opgave at overvåge og forhindre en udrejse, vil vi gøre, hvad vi kan som kommune for at undgå, de unge kommer på afveje, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Kommunen har afsat 23,2 millioner kroner til antiradikalisering de næste fire år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik