Østre Landsret: Læge snød med DNA-test

En 40-årig læge ville ikke vedkende sig at være far, så han snød med en DNA-test. I dag stadfæstede Østre Landsret dommen på otte måneders fængsel.

Udsigten til at være far og skulle betale børnepenge var en nu 40-årig læge så meget imod, at han gjorde alle mulige krumspring for at undgå at blive udpeget som barnets far.

Det har onsdag kostet ham otte måneders fængsel i Østre Landsret.

 

Sagen går tilbage til 2010, hvor barnet blev født. Moren mente, at lægen var barnets far, men han ville ikke vedkende sig faderskabet.

Derfor endte sagen ved Retten på Frederiksberg, der blandt andet forlangte en dna-prøve fra lægen.

 

Men flere gange meldte manden sig syg til prøvetagningen på Retsgenetisk Afdeling, og fik en bekendt, der også er læge, til at lave en lægeerklæring om, at han var for syg til at møde op.

På grund af lægens sygdom gav retten ham lov til at få udtaget dna-prøven hos sin egen læge. Derefter fik han en kollega til at udtage dna-prøven og udfylde den medfølgende erklæring.

Prøven viste, at lægen ikke var far til barnet. Den kom dog ikke fra ham, men fra en ukendt person.

Faderskabssagen blev derefter indbragt for Østre Landsret, der forlangte en ny dna-prøve. Den nye prøve afslørede, at lægen rent faktisk er far til barnet.

De tre læger blev sigtet og siden tiltalt for bedrageri og medvirken til bedrageri, og for et år siden afgjorde Retten i Lyngby sagen.

Her bliver de to andre læger frifundet, da retten ikke fandt det bevist, at "de pågældende havde haft forsæt til at medvirke til bedrageri eller i øvrigt til at begå forbrydelse i offentlig tjeneste eller vedrørende bevismidler".

Faren til barnet blev idømt otte måneders fængsel for blandt andet bedrageri. Han valgte at anke dommen til landsretten, som altså nu et år senere har stadfæstet den.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik