Ren magi: Superhelte besøgte syge børn

Batman og Superman lavede show for børnene på Herlev Hospital i 100 meters højde.

- Det var fantastisk. Min datter er fire år, og der var øjne så store som tekopper. Ungerne synes, det var det vildeste. Det var magisk for dem.

Tina Rongsted fra Hedehusene er næsten lige så begejstret som sin datter Ella, efter at de mandag fik en super-oplevelse på Herlev Hospital.

Om formiddagen fik patienterne på Børne- og Ungeafdelingen nemlig besøg af ingen ringere end Spiderman og Batman.

De to superhelte 'fløj' gennem luften foran 10. og 20. etage. Her vinkede de og hilste på de små patienter ved at lægge hånden på ruden, mens børnene gjorde det samme indefra.

I 100 meters højde, forstås.

Det overraskende visit kom på plads i et samarbejde mellem Herlev Hospital og to mænd, der også til dagligt har et lidt anderledes job.

- Vi havde besøg af professionelle 'ropere'. De arbejder normalt offshore, hvor de vedligeholder og reparerer boreplatforme og andre ufremkommelige steder, hvor man skal fire sig ned, siger chefkonsulent Jens-Peter Wehlitz fra Herlev Hospital til TV 2 Lorry.

Han siger, at de to mænd selv tog kontakt til hospitalet og foreslog den alternative børneunderholdning - og at mændene ikke selv har prøvet noget tilsvarende før.

- De bevægede sig, så det så ud som om, de fløj ud gennem luften. Børnene var meget fascinerede af det. Det var en stor oplevelse for børnene, og det var det også for forældre og personale, siger Jens-Peter Wehlitz til TV 2 Lorry.

Efter cirka 15 minutters luftshow forsvandt superheltene. De var dog ikke længe væk.

- Efter showet gik de ned og mødte nogle af børnene i forhallen. Derefter gik de op på afdelingerne og snakkede med børnene og viste deres udstyr frem. Det var vigtigt, at børnene også kunne møde dem nede på jorden, om man så må sige, siger Jens-Peter Wehlitz til TV 2 Lorry.

For Tina Rongsted og hendes datter var underholdningen et kærkomment afbræk i livet som hospitalsindlagt.

- Jeg var indlagt med min datter, og det show var bare en rigtig god oplevelse. Det var fedt at se ungerne glade. Der blev snakket rigtig meget om Spidermans spindelvæv bagefter, siger Tina Rongsted med et grin.

Arrangementet har skabt uvant meget liv på Facebook-siden 'Arrangementer på Herlev og Gentofte Hospital', oplyser Jens-Peter Wehlitz til TV 2 Lorry.

- Jeg har tjekket, og siden i mandags har over 24.000 været inde på siden, siger han.

Tina Rongsted datter var indlagt med lungebetændelse. Både mor og datter er onsdag hjemme igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik