96-årig på plejehjem fik skældud, fordi hun skulle tisse

Ansat på plejecenter skældte beboer ud, fordi hun skulle tisse på et 'forkert' tidspunkt. Ledelsen på plejecenteret undskylder.

- Det er totalt uacceptabelt at behandle vores ældre medborgere på sådan en nedsættende og arrogant måde. Hun bør ikke have lov at have med andre mennesker at gøre.

Sådan lyder det fra Leif Husum fra Greve. Han besøgte søndag eftermiddag sin 96-årige mor på plejecenteret Svendebjerghave i Hvidovre. Her overhørte han en samtale, hvor en beboer nærmest blev skældt ud, fordi hun skulle tisse på et 'forkert' tidspunkt.

Leif Husum sad og kiggede på gamle familiebilleder med sin mor, da han efter eget udsagn hørte følgende ordveksling fra et værelse tæt på.

Medarbejder: 'Du skal ikke tisse klokken fire, så kommer jeg for sent til mit møde'.

Ældre dame: 'Jeg er ked af det, men jeg skal tisse'.

Medarbejder: 'Hvis du skal tisse, så bliver jeg nødt til at give dig ny ble på, og så kommer jeg for sent til mødet, og så skal de til at gentage det hele'.

Ældre dame: 'Jeg er ked af det, men jeg skal tisse'.

Medarbejder (sur): 'Du kender godt klokken, og du ved også, at jeg skal til møde klokken fire'.

Ældre dame (undskyldende): 'Jeg vidste ikke, at klokken var så mange, og jeg kan ikke se, hvad klokken er'.

Medarbejder: 'I går så jeg, at du tog dit ur helt op til øjet, så du ved godt, hvad klokken er'.

Ældre dame: 'Nej, jeg kan ikke se det'.

Medarbejder: 'Hvis du skal tisse, så kan du sige det klokken tre og ikke klokken fire, når jeg skal til møde'.

Ældre dame (med gråd i stemmen): 'Jamen, jeg skulle ikke tisse klokken tre'.

Situationen endte ifølge Leif Husum med, at medarbejderen hjalp den gamle dame på toilettet, og at hun fik en ny ble på.

68-årige Leif Husum konfronterede medarbejderen, da hun kom ud af værelset.

- Jeg sagde til hende, at det ikke er i orden, at hun taler sådan til en svag, gammel kvinde. At det er nedladende og arrogant. Hun virkede overrasket og forundret over min reaktion. Men hun kunne dog godt se, at det kan være svært for en ældre beboer at forudse klokken tre, at hun skal tisse klokken fire, siger Leif Husum til TV 2 Lorry.

Leif Husum sendte søndag aften en mail til ledelsen i Svendebjerghave. I mailen kritiserer han både sprogbrugen og det faktum, at hele personalet på plejecentret tilsyneladende skal samles klokken 16.

TV 2 Lorry har mandag kontaktet Kim Knudsen, der er leder af Svendebjerghave. Han har læst mailen fra Leif Husum og undskylder episoden.

- Vi tager med det samme hånd om den kritik. Jeg hiver nu fat i den enkelte medarbejder, og jeg vil også endnu engang understrege overfor vores personale, at det altid er borgeren først, og at et møde aldrig kan være førsteprioritet, siger Kim Knudsen til TV 2 Lorry.

Lederen af plejecentret vil også snakke med personalet om mødet klokken 16.

- Jeg vil gøre det klart, at det kun er enkelte medarbejdere, der skal gå fra for at gå til møde, så hele afdelingen ikke ligger øde, Kim Knudsen til TV 2 Lorry.

Det glæder Leif Husum, at man tager situationen alvorligt på plejecenteret.

- Det var så nedværdigende, og den gamle dame sad der helt alene overfor sådan en rappenskralde. Jeg vil håbe, at andre griber ind, hvis min mor er i samme situation, siger han.

Se vores facebook opslag


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik