Stjal 130 millioner: Nu er Amanda Jacobsen kirketjener

Den tidligere direktør for Gate Gourmet levede et luksusliv for stjålne penge. Siden mistede hun sit job, sin ægtemand og fik en lang fængselsstraf. I dag er hun kirketjener hos præsten Kathrine Lilleør.

Amanda Jacobsen havde alt.

Lækre biler, nyrenoveret palæ nord for København og en luksus tilværelse.

Problemet var blot, at det hele var finansieret for stjålne penge.

Helt præcist stjal hun 130 millioner kroner fra virksomheden Gate Gourmet, hvor hun var direktør.

Siden mistede hun sit job, hendes ægtemand begik selvmord og hun fik en lang fængselsstraf.

I dag er Amanda Jacobsens tilværelse noget mere ydmyg og det er hendes nye job også. Hun er nemlig blevet ansat som kirketjener hos præsten Kathrine Lilleør i Sankt Pauls Kirken i København.

Amanda Jacobsen hjælper med de kirkelig handlinger, men slår også græs og gør rent.

- Rengøring er et taknemmeligt job, for du kan se resultatet med det samme. Og så er det en tilfredsstillende følelse, når man samtidig går rundt i sådan en smuk kirkesal, fortæller Amanda Jacobsen til BT i dag.

Amanda Jacobsen har afsonet fire et halv års fængsel i Horserød Statsfængsel og er nu ved at finde en ny livsstil.

- Det eneste jeg vil, er at have en stille og rolig tilværelse under radaren, passe mit job og gå hjem og passe mine børn. De har betalt en meget høj pris for deres mors fejltagelser. Derfor gør jeg mit bedste for, at vi får så stabil en tilværelse som muligt. Jeg kan ikke ændre på alt, hvad der er sket. Det eneste jeg kan gøre, er at bygge en bedre og mere stabil fremtid af hensyn til mine børn og mig selv, siger den tidligere storsvindler til BT fra kirkebænken i København.

Den kendte præst, debattør og nu også Amanda Jacobsens arbejdsgiver understreger, at den tidligere direktør har udstået sin straf og derfor skal have de samme muligheder som alle andre.

- Hun er knaldhamrende dygtig. Hun er et meget energisk menneske og et meget ydmygt menneske med stor kapacitet og overskud i forhold til sine medmennesker her i kirken, fortæller Kathrine Lilleør til BT.

Indtil videre er Amanda Jacobsen ansat som vikar i Sankt Pauls Kirken, men hun håber på at blive fastansat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik