Malmø: Politi planlægger aktion i migrantlejr

Svensk politi planlægger stor aktion i kæmpe migrantlejr i Malmø. Godt 400 EU-migranter bor i lejren i øjeblikket.

I løbet af det seneste års tid er en tom privatejet grund midt i Malmø blevet forvandlet til en lejr med omkring 400 EU-migranter, der bor i campingvogne, telt og enkle barakker.

Nu skal politiet gå ind i lejren, skriver News Øresund.

Men politichefen i Malmø Mats Karlsson vil ikke bekræfte for Sydsvenskan, at det handler om at rydde lejren.

"Det er ikke vores opgave. Vi skal afslutte den forundersøgelse om ulovlig ophold på en privatejet grund. Kan vi konstatere, at det sker på pladsen, må vi sørge for, at det ophører. Så kan effekten blive, at lejren bliver tømt" siger Mats Karlsson til Sydsvenskan.

Kommunen har tidligere forsøgt at få migranterne til at flytte ved at henvise til, at camping er ulovligt på grunden og at manglen på vand, kloakering og affaldshåndtering resulterer i overtrædelse af miljøregler og udgør en fare for beboerne i lejren såvel som for naboerne.

Men i april da kommunen ville tømme lejren indgav organisationen Centrum för sociala rättigheter en klage til Länsstyrelsen og kommunen kunne derfor ikke gennemføre planerne.

Ifølge Länsstyrelsen har kommunen ikke ret til at tømme lejren, eftersom beboernes navn og identitet ikke var oplyst. I mandags blev det, efter en ny runde i Mark- og miljødomstolen, fastslået, at kommunen ikke kan tømme lejren uden at have identificeret personerne i lejren.

Malmø kommune er skuffet og vil anke afgørelsen.

"Vi vil indgive en klage eftersom vi vil at Domstolen ser på selve det spørgsmål at det er ubeboeligt og til fare for helbredet at bo der", sagde Rima Daoud, enhedschef på mark- og vand tilsynsenheden i Malmø til SVT, da afgørelsen kom i mandags.

I april handlede det om cirka 100 personer. I dag er der omkring 400 beboere i lejren ifølge flere medier.

Nu har politiet planlagt at en aktion i migrantlejren. Ifølge Sydsvenskans kilder, skal mindst 160 politifolk gå ind i lejren.

At det ikke er sket før, hænger dels sammen med at grundejeren først politianmeldte i april og siden da har politiet haft meget andet at se til.

- Vi kunne ikke samle nok ressourcer til en indsats i løbet af sommeren på grund af alle håndgranatsprængninger og skuddramaer i Malmø. Og efter sommeren kom flygtningestrømmen, forklarer politichefen Mats Karlsson for Sydsvenskan.

Politikfolk fra resten af Skåne samt Kalmar, Blekinge og Kronobergs län er indkaldt til Malmø. Det forventes at mange demonstranter vil dukke op. Hvis det bliver nødvendigt kan omkring 800 politifolk dirigeres til området, i følge Sydsvenskan.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik