Bjørn Nørgaard afslører ny H. C. Andersen skulptur

Resultatet af en udfordring Bjørn Nørgaard modtog for et år siden udmønter sig i dag i afsløringen af et kæmpe bronze-portræt af eventyrforfatteren.

Den nye skulptur skal stå i foyeren hos den nye Tivoli Hotel og Bjørn Nørgaard fortæller i en pressemeddelelse at han ser H. C. Andersen som en integreret del af alle danskere.

- Nu var H.C. Andersen selv sygeligt optaget af sit eget hoved, når han skulle fotograferes, og billedligt har vi en ide om, at alle disse historier kom ud af hans fantasi, som jo var et nyt begreb dengang fra romantikken. Så dette måtte blive et kæmpe portræt af H.C. Andersen i bronze, siger Bjørn Nørgaard i en pressemeddelelse.

H.C Andersen og Tivoli har da også en tæt forbundet historie, helt tilbage til 1843, hvor Tivoli for første gang slog portene op. Blandt gæsterne var H.C. Andersen og under besøget blev han inspireret til eventyret Nattergalen.

Siden er eventyrforfatterens værker blevet opført i forskellige udgaver i Carstensens Have. Derfor ønskede Tivoli Hotel sig en skulptur af en af landets store sønner.

Skulpturen afsløres i dag kl. 16.00 i Tivoli Hotel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik