Byggeskandale rammer endnu en skole

Den nybyggede Fredensborg Skole er opført med de skandaleramte MgO-plader, der blandt andet kan give svamp og råd.

Det er kun to et halvt år siden, at den 135 millioner kroner dyre skole stod færdig. Nu risikerer skolen en ombygning. Den nye Fredensborg Skole er nemlig opført med de udskældte MgO-plader, som opsuger fugt.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, og det er overraskende, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) til Frederiksborg Amts avis.

I fredags kunne TV2 Lorry fortælle om den kun ét år gamle Roskilde Skole, der ligeledes er bygget med de skandaleramte MgO-plader. Her vurderede kommunen, at den helt nye skole nu skal bygges om for flere millioner.

De såkaldte MgO-plader er brugt i mange nybyggerier siden 2007. De sættes under facaden for at holde vinden ude, men det har nu vist sig, at de suger fugten i det danske klima til sig. Det giver mulighed for skimmelsvamp og råd og kan få skruer og bolte til at ruste.

- Fire af skolens bygninger har vindspærrepladerne på 1. sal. Lige nu kan vi konstatere, at pladerne er brugt i byggeriet, og sagen indgår i den voldgiftssag, der kører, siger Anette Barnkop, Centerchef for Kommunale Ejendomme til Frederiksborg Amts Avis.

Fredensborg Kommune blev tvunget til at bygge den nye skole, fordi den gamle Asminderød Skole i mange år kæmpede med indeklimaproblemer og til sidst lukkede, fordi der blev målt høje værdier af skimmelsvamp. Den nye skole ved Vilhelmsro i Fredensborg var tænkt som et klimaflagskib med et lavt energiforbrug, men byggeriet er altså nu endt i en strid med entreprenøren om MgO-pladerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik