500 borgere berørt af plejefirma-konkurs

500 ældre borgere i Nordsjælland er direkte ramt af lukningen af plejefirmaet Bonderosen.

Tirsdag fik små 100 medarbejderne i plejefirmaet Bonderosen i Græsted en tung besked: Jeres arbejdsplads er gået konkurs. Konkursen berører omkring 500 nordsjællandske borgere.

Bonderosen leverer pleje og hjælp i Gribskov, Hørsholm og Halsnæs Kommuner.

Konkursen betyder, at 33 medarbejdere tirsdag fik en fyreseddel og måtte gå hjem uden løn. Gribskov Kommune garanterer dog løn til 50 af plejefirmaets ansatte de næste 14 dage.

- Vi garanterer simpelthen lønnen de næste 14 dage, så driften af den del af virksomheden, som vedrører Gribskov Kommune, kan fortsætte. På den måde kan borgerne få hjælp, mens vi udarbejder en langsitet plan, siger Mette Bierbaum, der er direktør for social- og sundhedsområdet i Gribskov Kommune, til TV 2 Lorry.

Udover borgerne i Gribskov servicerer Bonderosen 150 borgere med rengøring i Hørsholm og Halsnæs.

Hos FOA i Nordsjælland er man ikke er overraskede over konkursen.

- Privat pleje er blevet en dårlig forretning for firmaerne, fordi taksterne er blevet alt for lave. Det blev de især i Gribskov, hvor man ved den seneste licitation valgte selskabet Attendo, som kunne byde meget lavt, fordi dette selskab placerer overskuddet i skattely, siger Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Gribskovs borgmester Kim Valentin, Venstre, beklager, at en lokal virksomhed lukker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik