Milliardær-sag: Tiltalt truede betjent med aids

Det var den værste oplevelse i en politimands liv, da en færøsk mand truede ham med en blodig kuglepen.

En færøsk mand og en dansk betjent har efter alt at dømme ikke samme form for humor. Deres oplevelse af en situation under den 36-årige færings fængsling er i hvert fald vidt forskellig.

Den anholdte påstår, at han jokede, da han 23. marts i år holdt en blodig kuglepen frem og truede betjenten med aids, men sådan forstod offeret for den påståede morsomhed det ikke.

- Han står på en trappe to meter fra mig, da han pludselig løber. Han kommer ned mod mig, og jeg kan tydeligt se stiften af en kulepen. Han løber ind i mig og råber "jeg stikker dig, jeg stikker dig, så du får aids", siger betjenten mandag formiddag i Retten i Lyngby.

Her er den færøske mand tiltalt for et groft hjemmerøveri hos et af Danmarks rigeste mennesker - Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen, der bor i Vedbæk.

Det var under sin varetægtsfængsling for den forbrydelse, at den høje og ranglede færing ifølge betjenten gik løs på ham.

- Jeg skubber ham ned og får ham lagt ned. Da han ligger der, råber han "ahh jeg bluffer bare". Det er den værste oplevelse, jeg har haft i mit voksne liv, og det er den værste oplevelse, jeg har haft i mine 20 år i politiet, siger betjenten.

I retten afviste den tiltalte fredag, at han angreb betjenten. Derimod stod han stille og sagde desuden hurtigt, at der blot var tale om en morsomhed, forklarede han.

- Men der er intet i det, som gør, at jeg synes, at det var morsomt, fastslår betjenten.

I retten har Niels Peter Louis-Hansen forklaret, at han og konen om aftenen 1. marts netop havde spist og nu ville se noget tv i villaens bibliotek, da der lød et højt brag.

Få sekunder senere stod rigmanden og hans hustru ansigt til ansigt med en mager og maskeret hjemmerøver, der med en sten havde smadret sig adgang til parrets villa.

Ved brug af dødstrusler fik røveren milliardæren til at overføre 2,5 millioner kroner til en konto, som siden viste sig at tilhøre den færøske mand.

Han nægter sig dog skyldig i røveriet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik