Flash mob: Lå i ligposer foran Den Lille Havfrue

En gruppe aktivister deltog fredag i en morbid flashmob foran Den Lille Havfrue på Langelinie i København.

- Det er de grænser, politikerne bygger op, der dræber. Ingen kravler ned i en usikker gummibåd for sjov. Dem, der bygger grænserne, har lig på samvittigheden, og det skal verden vide.

Sådan lyder det fra 27-årige Kristian Bruun, der i dag deltog i en såkaldt 'flash mob' foran Den Lille Havfrue på Langelinie i København.

Her samlede omkring 25 københavnere sig pludseligt, lagde sig ned jorden i ligposer, hvorefter de spredtes igen. Den yngste deltager var en baby på et år, mens den ældste deltager var 67 år.

Den morbide aktion blev udført for at sætte fokus på de tusinder af mennesker, der i disse dage sætter livet på spil for at krydse grænserne til Europa og Danmark.

Det er netop de grænser, deltagerne protesterede imod.

- Vi vil gerne symbolisere, at de her grænser rammer alle, uanset om man flygter fra bomber eller fattigdom, siger Kristian Bruun til TV 2 Lorry.

Deltagerne i aktionen lå med blottede ansigter og skilte med deres navne og alder. 'Grænserne dræber ikke anonyme ofre - men mennesker som dig og mig', står der i en pressemeddelelse om dagens flash mob.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik