Milliarder til nyt diabetescenter i København

Novo Nordisk donerer 2,8 milliarder til nyt diabetescenter i København.

Der er godt nyt til de mange, der døjer med diabetes. Novo Nordisk Fonden vil nemlig give en rekordstor donation på 2,8 milliarder kroner til et nyt diabetescenter i København.

Centeret får navnet Steno Diabetes Center Copenhagen og skal drives af Region Hovedstaden. Det nye center vil kunne behandle mere end 11.000 patienter årligt og have 24-timers døgndækning for hele Region Hovedstaden i tæt samarbejde med akuthospitalerne.

Ud over behandling vil centret fokusere på klinisk forskning.

- En af Novo Nordisk Fondens vigtigste opgaver er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, som forbedrer menneskers helbred og velfærd. Derfor har vi besluttet os for at støtte det nye diabetescenter, som vil kunne måle sig med de allerbedste i verden, siger formanden for Novo Nordisk Fonden, Sten Scheibye.

På centret vil der blive adgang til en diætist, fysioterapi, fysisk aktivitet, screening og behandling for fodkomplikationer, øjen-, nyre-, neurologiske-, hjerte/kar- samt tand- og mundkomplikationer, oplyser Region Hovedstaden.

Formand for Region Hovedstaden, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, er glad for, at man nu kan kombinere behandling og forskning.

- Stadig flere vil få diagnosen diabetes. Derfor er der brug for et innovativt diabetescenter, der kan tilbyde en behandling på højde med de allerbedste i udlandet, og hvor forskere fra ind- og udland kan være i front i et stærkt forskningsmiljø, siger hun.

- Vi ved fra internationale erfaringer, at et tæt samarbejde mellem behandling og forskning også giver de bedste behandlingsresultater. Det er mit håb, at det også kan give mere viden om, hvordan vi bedst tackler andre store folkesygdomme.

Centeret forventes at stå klar i 2020 og vil blive tilknyttet Herlev Hospital.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik