Det er dommedag for Don Ø

Tirsdag bliver der afsagt dom i sagen om påstået kursfup i Parken.

Tirsdag er en vigtig dag for erhvervsmanden Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø. Når dagen er omme, vil det nemlig stå klart, om Østergaard skal en tur bag tremmer, eller om sagen om påstået kursfup i Parken ender med frifindelse af den tidligere formand for Parken.

Flemming Østergaard risikerer sammen med den tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup to års fængsel for at have holdt hånden under Parkens aktiekurser.

De nægter sig begge skyldige i anklagerne, som gælder opkøb af Parken-aktier for 113 millioner kroner i 2007-2008.

Dommen afsiges klokken 16 i Københavns Byret tirsdag, og dermed bliver der sat et - foreløbigt - punktum i retssagen, som blev indledt 15. december 2014 efter flere års efterforskning i Bagmandspolitiet.

Siden har der været mange timers gennemgang af handler med Parkens aktier, kursudvikling, mails og afspilning af telefonsamtaler fra anklagemyndigheden samt vidneforklaringer fra prominente erhvervsfolk.

- Vi har ikke nogen påstand om, at Parkens ambition var at få kursen til at stige og stige og stige, men man har haft en interesse i at pleje kursen og sikre, at den ikke faldt, sagde senioranklager Jan H. Hansen ifølge Ritzau under sin procedure før sommerferien.

Ifølge de tiltalte blev der dog kun opkøbt Parken-aktier for at afdække reel efterspørgsel til virksomhedsopkøb og optioner til ledende medarbejdere, og selskabets egne aktier blev indkøbt så billigt som muligt.

Jørgen Glistrup stod for den praktiske del af aktieopkøbene. Han var bekymret for kurspåvirkning, men fortsatte alligevel, mens Flemming Østergaard ifølge anklageren udstak retningslinjerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik