FCK inviterer 300 asylbørn til superligabold

Når FCK senere på måneden møder Hobro i Parken, vil der være omkring 300 særligt inviterede gæster til stede på tribunerne.

300 børn fra asylcentre på Sjælland er blevet inviteret til fodbold i Parken, når FCK d. 20 september møder Hobro i superligaen.

Det sker som en konsekvens af et samarbejde mellem superligaklubben FCK, sponsoren Vangsgaard og Røde Kors.

Børnene og deres ledsagere vil blive hentet i busser og kørt til København, hvor de vil kunne se kampen og 'få lidt overraskelser i forbindelse med turen'.

- Fælles for de her børn er, at de har haft nogle barske oplevelser. Her kan vi måske hjælpe en lille smule med et afbræk fra hverdagen og en sjov oplevelse, som er det, vi lever af i F.C. København. Vi glæder os meget til at se dem alle herinde til kampen, siger administrerende direktør i F.C. København, Anders Hørsholt.

Hos Røde Kors ser man også frem til en positiv oplevelse for børnene.

- En af vores aller vigtigste opgaver er at give børnene en meningsfuld og tryg hverdag efter et hårdt liv på flugt. En fælles udflugt på en søndag giver dem følelsen af noget rart og genkendeligt fra før, der blev vendt op og ned på deres liv, og vi ved, det betyder rigtig meget for dem, siger asylchef i Røde Kors, Anne la Cour.

De 300 børn vil blandt andet komme fra asylcentrene i Roskilde, Græsted, Hvalsø, Birkerød og Dragør.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik