Københavnere må betale for Amager Bakke

Alt tyder på, at affaldsforbrændingen Amager Bakke kommer til at opbygge et milliardunderskud - og københavnerne skal betale regningen.

Inden den nye affaldsforbrænding Amager Bakke blev vedtaget af politikerne i Københavns Kommune, blev kommunen gentagne gange advaret om, at anlægget ville give underskud i milliardklassen. Politikerne skulle måske have lyttet lidt mere til advarslerne, for det er gået præcis, som en række kritikere spåede, skriver Ingeniøren.

Således viser de nyeste prognoser fra værkets ejer, det fælleskommunale Amager Ressource Center, at der slet ikke er nok affald i hovedstaden til at fylde de nye ovne. På tre år har selskabet nedjusteret skønnet over affaldsmængden fra godt 550.000 ton til 350.000 ton årligt fra 2024.

Samlet er anlæggets såkaldte nutidsværdi - hvor man indregner fremtidige udgifter og indtægter - faldet fra plus 1,2 mia. kroner til en negativ værdi på 1,8 mia. kroner, skriver Ingeniøren.

Danmarks Naturfredningsforening var blandt de høringsparter, der argumenterede mod så stor en affaldsforbrænding på Amager. Foreningen forstår ikke beslutningen om at bygge nyt, når der i forvejen er overkapacitet på affaldsforbrændingerne.

- Man bruger 4 mia. kr. af borgernes penge på et anlæg, der ikke er brug for, siger konsulent Signe Beuse Fauerby fra Danmarks Naturfredningsforening til Ingeniørren.

Inden affaldsforbrændingen blev vedtaget, advarede konsulentfirmaet Ea Energianalyse Københavns Kommune om, at værket blev over 1 mia. kr. for dyrt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik