Undersøgelse: Næsten konstant overbelægning

En ny undersøgelse viser, at det står rigtig skidt til med overbelægning på hospitalerne i hovedstadsområdet.

På langt de fleste sygehuse i hovedstadsområdet er der hver måned adskillige dage, hvor belægningen på medicinske afdelinger og særlige afsnit for syge ældre mennesker er over 100 procent. På flere medicinske afdelinger er der næsten hele tiden overbelægning. Det viser den første landsdækkende undersøgelse om overbelægning, skriver Berlingske.

Undersøgelsen dokumenterer også, at patienter må ligge på gangene eller stuves sammen på stuer med flere senge, end de er beregnet til.

Værst står det til i de største regioner, Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Eksempelvis viser undersøgelsen ifølge Berlingske, at der sidste år var 189 dage med overbelægning på medicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.

Berlingske skriver, at undersøgelsen konkluderer, at der er flere medicinske og geriatriske afdelinger, hvor der er i løbet af et år er mellem 100 og 200 dage med overbelægning.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) kalder det over for Berlingske "uforståeligt", at patienter venter på at komme hjem.

- Det er uværdigt, og det hører ingen steder hjemme. Vi skal have gjort noget ved overbelægningen på især de medicinske afdelinger. Patienter skal ikke ligge på gange eller i skyllerum, siger Sophie Løhde til Berlingske.

Hun lover, at der vil blive gennemført en målrettet indsats for at afhjælpe problemet med overbelægning på de medicinske afdelinger, og at der også vil bliver afsat penge til det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik