Lyngby-Taarbæk overvejer at melde sig ud af KL

Lyngby-Taarbæk Kommune er stærkt utilfreds med Kommunernes Landsforening (KL). Derfor overvejer økonomiudvalget nu, helt usædvanligt, at melde kommunen ud.

Stærkt utilfredshed i byrådssalen på Lyngby-Taarbæks rådhus.

Årsagen til utilfredsheden er den kommuneaftale, som KL i juli indgik med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Aftalen betyder, at kommunerne hvert år skal spare 2,4 milliarder kroner de næste fire år - et såkaldt omprioriteringsbidrag.

Det skriver Berlingske i dag.

For Lyngby-Taarbæk Kommune betyder aftalen, at den skal skære 167 millioner af budgetterne i løbet af den fireårige periode.

Og dén aftale burde KLs forhandlere ikke have givet håndslag på, mener Sofia Osmani (K), borgmester og formand for økonomiudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

- Vi skal skære i velfærden, så regeringen får råderum til at dele velfærdsgaver ud - gaver der ikke tager hensyn til lokale prioriteringer og behov. Det underminerer det kommunale selvstyre, og med accepten af aftalen er KL med til at blåstemple den udvikling, siger borgmesteren.

I de kommende måneder skal borgmesteren finde frem til, hvor kommunen kan skære. I mens vil borgmesteren også overveje, hvorvidt kommunen fortsat skal være medlem af KL.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik