Krakerelet hus sender familie på nervemedicin

John Andersen og hans families hus i Køge er ødelagt, og ingen vil betale for deres genhusning.

John Andersen og hans familie fra Køge står om kort tid uden tag over hovedet.

- Vi er tre medlemmer af familien, der nu er på nervemedicin over alt det her, og vi har det meget dårligt. Rigtig dårligt faktisk.

I juni måned sidste år gik Vestegnens Fjernvarmeselskab, VEKS, i gang med at grave fjernvarme ned lige ved siden af John Andersens hjem i Køge - uden tilladelse fra kommunen.

Arbejdet med at sætte spunsvægge i jorden vibrerer så meget, at huset krakelerer.

Siden da har familien boet i skurvogne og kæmpet for at få nogen til at tage ansvar.

- Vi er hamrende frustrerede. Vi har dage, hvor vi tuder og vi har dage, hvor vi diskuterer. Jeg kan bedst beskrive det sådan: Prøv at gå ned i en svømmehal, ned under vandet og slås med hinanden. Det er sådan det er. Man bliver hamrende træt og kan kan ikke luft, men man får intet ud af det, siger John Andersen.

I februar i år får VEKS foretaget en syn- og skønsrapport, der frikender VEKS på en lang række områder, men to andre rapporter sår efterfølgende tvivl om den første.

På grund af den første rapport vil hverken VEKS eller John Andersens forsikringsselskab betale for genhusning.

- Der er meget delte meninger om, hvorvidt den rapport giver udtryk for, hvad der er sket, siger Køges borgmester, Flemming Christensen, der nu har sendt en skrivelse til VEKS om at indgå et forlig i sagen - på fem millioner kroner.

VEKS' direktør, Lars Gullev, skriver til os i dag, at rapporten stort set har frikendt VEKS, men at de nu vil se på, om der kan være specielle forhold, der kan gøre det muligt at tilbyde kompensation.

Ingen vil endnu påtage sig ansvaret, og d. 30. september står John Andersen og hans familie uden tag over hovedet.

- Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville knække, og det prøver jeg også at lade være med, men det er fandeme hårdt at stå her og skulle snakke om sådan noget her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik