Hver 5. lejlighed sælges ved overbud

Boligmarkedet syder og koger igen. I nogle bydele af København bliver hver femte ejerlejlighed solgt på overbud.

Prisen for en ejerlejlighed i København er steget markant de seneste år, men smertegrænsen er tilsyneladende ikke nået, hvis man tager efterspørgslen og købelysten i betragtning.

I bydelene Bispebjerg, Frederiksholm og Vesterbro blev hver femte ejerlejlighed solgt til mere end udbudsprisen i perioden 1. august 2014 til 1. august 2015. De mange overbud er en gennemgående tendens i hovedstaden. Kun i enkelte bydele bliver færre end én ud af 10 ejerlejligheder solgt på overbud.

- Efterspørgslen efter lejligheder i København er ikke taget af trods de stigende priser, og drømmen om at få den helt rigtige lejlighed får mange til at byde over prisen. Den lave rente har gjort det muligt ikke bare at holde det høje prisniveau, men også tillade overbud i et marked, hvor priserne allerede ligger højt", siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Rift om mindre lejligheder presser priserne op

Det er især ejerlejligheder på to, tre og fire værelser, der får køberne til at gribe ekstra dybt i lommerne.

I Københavns Kommune blev lejligheder i disse størrelser købt på overbud i 16,5 procent af handlerne i perioden august 2014 til august 2015. Til sammenligning blev kun 10,4 procent af de etværelses lejligheder i kommunen solgt på overbud, mens køberne til ejerlejligheder på fem værelser betalte ekstra i 14 procent af handlerne, og 11,5 procent betalte mere for en ejerlejlighed på seks værelser.

- Der er især rift om de små til mellemstore ejerlejligheder. En københavnerlejlighed på over fire værelser er typisk så dyr, at det er et helt andet segment, den henvender sig til. Købere med en mere almindelig økonomi ønsker en lejlighed på to, tre eller fire værelser, og de er i benhård konkurrence med hinanden", siger Birgit Daetz.

Markant udvikling i andelen af overbudAndelen af overbud i København har ikke altid været så høj.

Blot et år inden, det vil sige i perioden fra 1. august 2013 til 1. august 2014, var langt færre villige til at betale ekstra.

Dengang blev der kun betalt mere end prisen i 8,3 procent af handlerne af en toværelses ejerlejlighed, 9,3 procent betalte mere for en treværelses, og 12,2 procent betalte mere for en fireværelses lejlighed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik