Helsingør Byråd nægter at lukke brandstation

Politikerne i Helsingør Byråd har sat foden ned og nægter at lukke Tikøb Brandstation. Et flertal i Nordsjællands Brandvæsen kræver ellers den lille station lukket.

Nordsjællands Brandvæsen er et stadig ret nyt samarbejde mellem Allerød Brandvæsen, Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen samt det tidligere 'Nordsjællands Brandvæsen', der var samarbejdet mellem Helsingør og Fredensborg Kommune.

Flertallet i beredskabskommissionen med repræsentanter fra de fem kommuner har på trods af Helsingør-medlemmernes protester besluttet, at Tikøb Brandstation skal lukkes. Men den løsning har partierne i Helsingør Byråd afvist.

Det skriver Helsingør Dagblad i dag.

Og på mødet i går blev det så besluttet, at politikerne skal have selve samordningsaftalen på bordet.

Helt konkret vil det betyde, at kommunen giver besked til Statsforvaltningen om, at samordningsaftalen i hvert fald for en tid ikke er at betragte som en aftale, Helsingør Kommune er med på. Derfor er der ingen grund til, at der bliver arbejdet videre med den, før Helsingør Byråd i givet fald skulle give grønt lys for det - en melding, der næppe kommer fra Helsingør Byråd på det næste møde.

Problemstillingen er, at beredskabskommissionen i Nordsjællands Brandvæsen ønsker, at Helsingør Kommune lukker brandstationen i Tikøb eller betaler cirka en million kroner ekstra af egen lomme, ikke af den fælles kasse i Nordsjællands Brandvæsen, for at holde Tikøb Brandstation i gang. Det siger Helsingør nej til.

Og efter alt at dømme hænger den samlede beredskabsplan for de fem kommuner i Nordsjællands i en tynd tråd.

- Vi informerer Statsforvaltningen om udviklingen. Og jeg giver besked til de andre borgmestre i Nordsjællands Brandvæsen. I Helsingør vil vi meget gerne finde en løsning, men det er enigt byråd, som nu kommer med denne melding. Der er ingen slinger i valsen, det er meget håndfast det her, der er ikke flertal for lukningen af Tikøb Brandstation, siger borgmester Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik