SF og R: Hellere pædagoger end bygninger

I dag går forhandlingerne om næste års budget i Københavns Kommune i gang. Og der bliver noget at slås om. For prioriteter er vidt forskellige blandt de politiske partier. De radikale og SF vil sætte flere penge af til flere lærere og pædagoger

Københavns Kommune får næsten 100 nye børn om måneden. I det fremlagte budgetforslag for 2016 er der afsat 100 mio. kr., som politikerne kan prioritere til flere lærere, pædagoger og andre af byens velfærdsopgaver.

Det på trods af, at kommunen har mulighed for at bruge helt op til 388 mio. kroner, inden den rammer loftet for, hvad der må bruges på drift.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) mener, at de 100 mio. kroner til flere hænder er alt for lidt. Derfor går de sammen til budgetforhandlingerne med ønsket om at give flere penge til byens kernevelfærd.

Med et fælles udspil om flere lærere til byens skoler og flere pædagoger til børnene i daginstitutionerne, ønsker partierne et markant løft med ekstra uddannede voksne til både de små børn i institutionerne og til eleverne i den nye skole.

- Alle børn - ikke mindst de udsatte børn - har brug for opmærksomhed og omsorg. Og når deres pædagoger og lærere mangler tid, så går det ud over børnene. Lige nu er der for få pædagoger mange steder, og i skolerne er lærerne pressede. Det er vores ansvar på Rådhuset at prioritere flere uddannede voksne til Københavns børn", siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik